TANULNI ÉLMÉNY –  FOGLALKOZTATÁS, MOTIVÁCIÓ, EGÉSZSÉG A FIATALOK KÖRÉBEN

TANULNI ÉLMÉNY – FOGLALKOZTATÁS, MOTIVÁCIÓ, EGÉSZSÉG A FIATALOK KÖRÉBEN

A Mogyi Bajai Vízisport Klub, mint főpályázó a Bajai Tudományos és Ismeretterjesztő Egyesülettel és a Cselekvő Fiatalokért Egyesülettel együttműködésben 5 000 000 Ft támogatásban részesült a United Way Magyarország és a hazai McDonald’s által kiírt pályázati felhívás keretében. A projekt megvalósítási időszaka: 2023. január-szeptember

A magyarországi McDonald’s a vállalati fenntarthatósági stratégiájának részeként célul tűzte ki, hogy mint az ország egyik legnagyobb pályakezdőket és diákokat foglalkoztató munkaadója, hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra történő belépését segítse elő – Ózd és Kisvárda után Baján is. A „McDonald’s a pályakezdők foglalkoztatásáért” elnevezésű program szakmai partnere a United Way Magyarország országos civil szervezet. Az alapítvány tapasztalatai azt mutatják, hogy mélyreható és tartós társadalmi változásokat csak együttes erővel lehet elérni, ezért kisebb közösségi célok elérése érdekében is együttműködésre bíztatja a civil szervezeteket. A sikeres pályázat egyik feltétele is a helyi partnerség kialakítása volt.

Az elnyert projektünkkel azon készségek és képességek együttesét fejlesztjük, amely által a hátrányos helyzetű fiatalok képesek lehetnek bizonyos problémákat megoldani, eredményes döntéseket hozhatnak, továbbá képeseket lehetnek a folyamatos tanulásra anélkül, hogy ezt kényszerként élnék meg. Programjaink az önreflexiós képesség fejlesztésére épülnek, ezáltal mélyebb felismeréseket tesznek lehetővé.

Projektünk 3 alappillére összefoglalja mindazon jó gyakorlatokat, kiemelten a szociálisan, vagy lelki szempontok szerint hátrányos helyzetű, megrekedt vagy sérült fiatalokra vonatkozóan, melyekkel fejlődésüket szolgálhatjuk, munkaerőpiaci és vállalkozási esélyeiket növelhetjük:

Úton! - Értékek, kommunikáció, életcél, motiváció

Dolgozni szeretnék! - Önéletrajz írás, motivációs levél készítés, szituációs gyakorlatok

Mentor program! - Önkéntesség helye és szerepe a társadalmunkban, civil szervezetek, jó gyakorlatok

További információ kérhető:

Mogyi Bajai Vízisport Klub: Hoffmann Mónika - elnök

TANULNI ÉLMÉNY –  FOGLALKOZTATÁS, MOTIVÁCIÓ, EGÉSZSÉG A FIATALOK KÖRÉBEN