Küldetésünk & Klubunk története

A magyar nemzeti sport és egészség megőrzés stratégiájával összhangban célunk egy olyan vízi bázis létrehozása és működtetése, amely kiemelten fontosnak tartja az élsport működtetését, az egészséges életmódra nevelést és annak folyamatos fenntartását a környék minden korosztálya számára.

Alapvető fontosságú küldetésünkben az egészség megőrzésén túl, a szabadidő tartalmas eltöltése, miáltal új emberi kapcsolatok, közösségek, baráti társaságok jönnek létre. Segítve ezzel a társadalom új kis sejtjeinek létrejöttét, új életformák, életszemlélet kialakítását, amelyben nem csak az egyén, hanem a kis közösségek, csapatok is fontossá válnak a társadalom számára.

Mindezen célok elérését tartalmas programokkal, a munka tiszteletének elvével, etikus működéssel és folyamatos felelősség vállalással érhetjük csak el!

Az egyesület legeredményesebb sportolója a 2016-os Riói paralimpia ezüstérmes versenyzője: SUBA RÓBERT kajakos. 2015-ben Hoffmann Antal felkészítésével kvalifikált a Riói paralimpiára, majd Csamangó Attila és Győri Tamás kezei alatt készült és jutott ki a paralimpiára, ahol ezüstérmes lett.

A női kenu üdvöskéje Bonyai Regina 2013 óta edz és versenyez egyesületünkben. Elsősorban a maraton szakágban ért el kiemelkedő eredményeket (2019. EB. C1 Felnőtt női 3,4 km 3. hely), de párosban is rendszeres résztvevője volt a síkvizi EB és VB versenyeknek (2017. EB. C2 női U23 200 m 3.hely).

Az Egyesület 2009-ben alakult Bajai Sárkányhajó Klub néven. 2013-ig csak sárkányhajózással és az iskolások vízhez szoktatásával foglalkozott a Klub. Majd 2013-ban elindultak a kajak-kenu szakágak. Innentől kezdve folyamatos a fejlődés úgy szakmailag, mint az infrastruktúrában.

2016-tól költözött a Klub a mostani helyére, ahol folyamatos a fejlődés. Mára már felépült a Kajak-Kenu Pont Baja megállóhely és szabadidőközpont, ahol az élsport és a szabadidő sport űzhető 7 éves kórtól. A Klub fontosnak tartja a fiatalok testi, lelki és szellemi fejlődését ezért ez a vízitelep a „TEST ÉS A LÉLEK MŰHELYE”.

A versenysporton kívül táborokat, családi napokat, céges rendezvényeket szervez a Klub, valamint túrahajókat lehet bérelni és vízitúrákon vehetnek részt a jelentkezők.