1 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDUÁS BAJÁN

1 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDUÁS BAJÁN

SZÉP Kártya

A Sugovica, vagy Kamarás-Duna a Duna bajai mellékága. Keleti partján a városközpont fekszik, a nyugati oldalon pedig a Petőfi-sziget, ahol a Bajai Kajak-Kenu Pont működik. Ez a könnyed, rövid kis körtúra elsősorban általános és középiskolásoknak ajánlott, akik kikapcsolódni érkeztek: városnézéssel egybekötve remek program.

2 óra
5 km
Könnyű
4 személyes kenu, 6 személyes kenu, Sárkányhajó

Délelőtt: megérkezés, oktatás és evezés a Sugovicán (5 km – 2 óra)

Ebéd: meleg étel

Ebéd után: a vízitelepen: strandröplabda, foci, tollas, darts, pingpong, szalonnasütés vagy fakultatív program a városban (előre egyeztethető).

A Sugovica (Kamarás-Duna) igazi kiránduló és sportolásra alkalmas hely. Igazi mediterrán hely a város. A Petőfi-szigetet körül öleli a Sugovica, melyet körbe evezve egy 5 km-es lasszót teszünk meg a víziteleptől a Türr - kilátóig, innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd Európa 2. legszebb tere a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz.

Kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére.

Találkozás 10 óra körül a megbeszélt helyen, a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda.Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel (2,5-3 óra).

Galéria