2 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁS BAJÁN

2 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁS BAJÁN

SZÉP Kártya

A Sugovica (Kamarás-Duna) igazi kiránduló és sportolásra alkalmas hely. Baja egy tökéletes mediterrán város. A Petőfi-szigetet körül öleli a Sugovica, melyet körbe evezve egy 5 km-es lasszót teszünk meg a víziteleptől a Türr- kilátóig, innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd Európa 2. legszebb tere a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz. Kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére. Találkozás 10 óra körül a megbeszélt helyen, a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda. Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel (2 óra). Délelőtt: megérkezés, oktatás és evezés a Sugovicán (5 km) Ebéd: meleg étel Ebéd után: a vízitelepen: strandröplabda, foci, tollas, darts, pingpong vagy fakultatív program a városban (előre egyeztethető). Vacsora: meleg étel vagy lángos vagy fánk, vagy saját készítésű krumplipaprikás (mindent adunk hozzá, csapatépítő foglalkozás, a gyerekek készítik el.) Szállás: katonai sátorban, mobil ágyakon.

5 óra
17 km
Közepes
4 személyes kenu, 6 személyes kenu

A Petőfi- szigeten lévő Kajak – Kenu Ponttól gyalog indulva a gyalogos hídon áthaladva a Nagy-Pandúr -szigetre érünk. Innen balra az úton fokozott figyelemmel sétálunk el a Deák Ferenc – zsilip jobb oldalához, ahol várnak már ránk a túrahajók. Ez a Ferencz -csatorna kiinduló pontja.

A túránk a vadregényes, gyönyörű csatornán halad végig. 2 ponton – Bátmonostoron és Nagybaracskán uszadékfogó pontonok vannak a vízre helyezve. Ezek előtt kell a hajókat kivenni a vízből és átemelni. Túránk Nagybaracskán a strandon ér végett.

Itt szép idő esetén fürdeni is lehet. Érdemes körültekintően és csendesen evezni, mert a táj csodálatos növény és állatvilágával elvarázsol. Igazi biológia órát tarthatunk a természetben ezen a túránkon.

Visszautazás Bajára.

2.nap

Reggeli: kontinentális

Délelőtt: Vadregényes vízitúra a Ferencz - csatornán

Ebéd: uticsomag

Túra hossza: 17,4 km

Túra ideje: 4-5 óra

Túra erőssége: közepes

Délután: utazás vissza Bajára: egyénileg (helyközi járattal, vagy igény esetén külön busszal- a visszautazás nincs az árban)

Térkép

Galéria