3 napos osztálykirándulás a csodálatos Baján

3 napos osztálykirándulás a csodálatos Baján

SZÉP Kártya

A Sugovica, vagy Kamarás-Duna a Duna bajai mellékága. Keleti partján a városközpont fekszik, a nyugati oldalon pedig a Petőfi-sziget, ahol a Bajai Kajak-Kenu Pont működik. Ez a könnyed, rövid kis körtúra elsősorban általános és középiskolásoknak ajánlott, akik kikapcsolódni érkeztek: városnézéssel egybekötve remek program.

3 óra
5 km
Könnyű
6 személyes kenu, 4 személyes kenu, Sárkányhajó

1.nap

Délelőtt: megérkezés- szállás elfoglalása, oktatás és evezés a Sugovicán (5 km)

Ebéd: meleg étel

Ebéd után: a vízitelepen: strandröplabda, foci, tollas, darts vagy fakultatív program a városban (előre egyeztethető- külön díjazással).

Vacsora: meleg étel vagy lángos vagy fánk, vagy saját készítésű krumplipaprikás (mindent adunk hozzá, csapatépítő foglalkozás, a gyerekek készítik el.)

Túra hossza: 5 km

Túra ideje: 2 óra

Túra erőssége: könnyű

A túra leírása:

A Sugovica (Kamarás-Duna) igazi kiránduló és sportolásra alkalmas hely. Baja egy tökéletes mediterrán város. A Petőfi-szigetet körül öleli a Sugovica, melyet körbe evezve egy 5 km-es lasszót teszünk meg a víziteleptől a Türr- kilátóig, innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd Európa 2. legszebb tere a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz.

Kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére.

Találkozás 10 óra körül a megbeszélt helyen, a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda. Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel (2 óra).

2.nap

Reggeli: tányérszervízes reggeli

Délelőtt: Sárkányhajós kaland a Vén-Dunán

Ebéd: hideg uticsomag

Túra hossza: 16 km

Túra ideje: 4 - 5 óra

Túra erőssége: közepes

Vacsora: meleg étel vagy lángos vagy fánk, vagy saját készítésű krumplipaprikás (mindent adunk hozzá, csapatépítő foglalkozás, a gyerekek készítik el.)

A túra leírása:

A kajak-Kenu Pontról indulva kievezünk a Dunára. Majd a Türr-István híd alatt áthaladva, elevezve Baja legnagyobb homokpadja mellett befordulunk balra a Vén-Dunába, ahol 5 km-t tudunk körbe evezni.

Befelé haladva gyenge folyású a víz. Félútnál a Cserta-Duna torkolatához érünk, ahova 400 cm feletti vízállásnál tudunk beevezni.

Tovább haladva egy kis szigetet érünk el, ahol ki is lehet szállni, enni, fürdőzni lehet.

Ha innen tovább megyünk, akkor egy kereszt kőgáthoz érünk, amin megfelelő vízállásnál át lehet evezni. Ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. Óvatosan evezzünk ezen a szakaszon, mert nagyon mély itt a víz. Cserébe csodálatos növény és állatvilág tárul elénk.

Ha itt tovább megyünk akkor a Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk, ha a vízállás is engedi. Vagy a kőgát előtt visszafordulhatunk és a Vén-Dunán keresztül jutunk vissza a Duna főágába.

3.nap

Reggeli: tányérszervízes reggeli

Harmadik napon a reggeli után szabad program van Baján. A fakultatív programokból lehet választani (nincs benne az árajánlatban ezeknek az ára).

Hazautazás.

Galéria