3 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁS BAJÁN

3 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁS BAJÁN

SZÉP Kártya

A Sugovica (Kamarás-Duna) igazi kiránduló és sportolásra alkalmas hely. Baja egy tökéletes mediterrán város. A Petőfi-szigetet körül öleli a Sugovica, melyet körbe evezve egy 5 km-es lasszót teszünk meg a víziteleptől a Türr- kilátóig, innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd Európa 2. legszebb tere a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz. Kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére. Találkozás 10 óra körül a megbeszélt helyen, a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda. Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel (2 óra).

62 óra
17 km
Közepes
4 személyes kenu, 6 személyes kenu, Sárkányhajó

1.nap

Délelőtt: megérkezés, oktatás és evezés a Sugovicán (5 km)

Ebéd: meleg étel

Ebéd után: a vízitelepen: strandröplabda, foci, tollas, darts, pingpong vagy fakultatív program a városban (előre egyeztethető).

Vacsora: meleg étel vagy lángos vagy fánk, vagy saját készítésű krumplipaprikás (mindent adunk hozzá, csapatépítő foglalkozás, a gyerekek készítik el.)

Szállás: katonai sátorban,mobil ágyakon.

Túra hossza: 5 km

Túra ideje: 2 óra

Túra erőssége: könnyű

2.nap

Reggeli: svédasztalos reggeli

Délelőtt: Vadregényes vízitúra a Ferencz - csatornán

Ebéd: hideg uticsomag

Vacsora: meleg étel vagy lángos vagy fánk, vagy saját készítésű krumplipaprikás (mindent adunk hozzá, csapatépítő foglalkozás, a gyerekek készítik el.)

Túra hossza: 17,4 km

Túra ideje: 4- 5 óra

Túra erőssége: közepes

Délután: utazás vissza Bajára: egyénileg (helyközi járattal, vagy igény esetén külön busszal- a visszautazás nincs az árban)

A túra leírása:

A Petőfi- szigeten lévő Kajak – Kenu Ponttól gyalog indulva a gyalogos hídon áthaladva a Nagy-Pandúr -szigetre érünk. Innen balra az úton fokozott figyelemmel sétálunk el a Deák Ferenc – zsilip jobb oldalához, ahol várnak már ránk a túrahajók. Ez a Ferencz -csatorna kiinduló pontja.

A túránk a vadregényes, gyönyörű csatornán halad végig. 2 ponton – Bátmonostoron és Nagybaracskán uszadékfogó pontonok vannak a vízre helyezve. Ezek előtt kell a hajókat kivenni a vízből és átemelni. Túránk Nagybaracskán a strandon ér végett.

Itt szép idő esetén fürdeni is lehet. Érdemes körültekintően és csendesen evezni, mert a táj csodálatos növény és állatvilágával elvarázsol. Igazi biológia órát tarthatunk a természetben ezen a túránkon.

Visszautazás Bajára.

Térkép

3.nap

Reggeli: svédasztalos reggeli

Délelőtt: Sárkányhajós kaland a Vén-Dunán

Ebéd: hideg uticsomag

Túra hossza: 16 km

Túra ideje: 4 - 5 óra

Túra erőssége: közepes

A túra leírása:

A kajak-Kenu Pontról indulva kievezünk a Dunára. Majd a Türr-István híd alatt áthaladva, elevezve Baja legnagyobb homokpadja mellett befordulunk balra a Vén-Dunába, ahol 5 km-t tudunk körbe evezni.

Befelé haladva gyenge folyású a víz. Félútnál a Cserta-Duna torkolatához érünk, ahova 400 cm feletti vízállásnál tudunk beevezni.

Tovább haladva egy kis szigetet érünk el, ahol ki is lehet szállni, enni, fürdőzni lehet.

Ha innen tovább megyünk, akkor egy kereszt kőgáthoz érünk, amin megfelelő vízállásnál át lehet evezni. Ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. Óvatosan evezzünk ezen a szakaszon, mert nagyon mély itt a víz. Cserébe csodálatos növény és állatvilág tárul elénk.

Ha itt tovább megyünk akkor a Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk ha a vízállás is engedi. Vagy a kőgát előtt visszafordulhatunk és a Vén-Dunán keresztül jutunk vissza a Duna főágába.

Galéria