GEMENC KINCSE VÍZITÚRA

GEMENC KINCSE VÍZITÚRA

SZÉP Kártya

Túránkat az Érsekcsanád rév fölött kezdjük meg. Ide autókkal vagy busszal érkezünk. Innen átevezve Veránka szigeti betorkoláshoz kezdjük meg a gemenci kalandunkat. A Rezéti-Duna a gemenci erdő mellékágai közül a leghosszabb és a legnagyobb kiterjedésű. A mellékágban a víz gyenge folyású, könnyen evezhető. Először a Senki-szigetét pillanthatjuk meg, majd gyönyörködhetünk a csodás növény és állatvilágban, mellyel a gemenci erdő elvarázsol. A mellékág folyamatosan szélesedik, kanyargós utakon evezünk végig. A Rezéti- Duna fokozottan védett terület, így megállni és kiszállni, csak a Nyárilegelő megállóhelynél lehet. Itt ki is tudjuk emelni a hajóinkat és egy rövid sétát is tehetünk a parton, vagy elfogyaszthatjuk az ebédünket, amit magunkkal viszünk. Túránkat folytatva a Duna torkolata felé egyre szélesebb lesz az ág, és a folyás is lassul. A Rezéti- Duna szakasz 15 km-en át kínál betekintést a Gemenc növény és állaltvilágába.

5 óra
26 km
Közepes
4 személyes kenu, 6 személyes kenu, Sárkányhajó

Érdemes utunkat megszakítani és beevezni a Vén- Dunába. Ezt felűről is megtehetjük (megfelelő vízállásnál) a kőgáton keresztül- ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. Óvatosan evezzünk ezen a szakaszon, mert nagyon mély itt a víz. Cserébe csodálatos növény és állatvilág tárul elénk - vagy az alsó bejáratról beevezni és körülnézni.

Ha itt tovább megyünk akkor a Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk, ha a vízállás is engedi.

Hajó szállítás: 25.000.-/ csoport

Térkép

Galéria