KISKÖR A SUGOVICÁN

KISKÖR A SUGOVICÁN

SZÉP Kártya

A Sugovica, vagy Kamarás-Duna a Duna bajai mellékága. Keleti partján a városközpont fekszik, a nyugati oldalon pedig a Petőfi-sziget, ahol a Bajai Kajak-Kenu Pont működik. Ez a könnyed, rövid kis körtúra elsősorban családoknak, baráti társaságoknak, cégeknek ajánlott, akik kikapcsolódni érkeztek: városnézéssel egybekötve remek program.

2 óra
5 km
Könnyű
4 személyes kenu, 6 személyes kenu, Sárkányhajó

A Sugovica (Kamarás-Duna) igazi kiránduló és sportolásra alkalmas hely. Igazi mediterrán hely a város. A Petőfi-szigetet körül öleli a Sugovica, melyet körbe evezve egy 5 km-es lasszót teszünk meg a víziteleptől a Türr- kilátóig, innen a homokos szabadstrand mellett haladunk el, majd Európa 2. legszebb tere a Szentháromság tér alatt érünk vissza a kiinduló helyünkhöz.

Kiváló terep egy kezdő, vízitúrázásban még nem jártas csoport részére.

Találkozás 10 óra körül a Kajak-Kenu Ponton, ami egy jól felszerelt vízi megállóhely – hajóbérlési lehetőséggel - a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda.Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel.

Galéria