TÚRAKENUVAL A VÉN- DUNÁN ÁT

TÚRAKENUVAL A VÉN- DUNÁN ÁT

SZÉP Kártya

A Kajak-Kenu Pontról indulva kievezünk a Dunára. Majd a Türr-István híd alatt áthaladva, elevezve Baja legnagyobb homokpadja mellett befordulunk balra a Vén-Dunába, ahol 5 km-t tudunk körbe evezni. Befelé haladva gyenge folyású a víz. Félútnál a Cserta-Duna torkolatához érünk, ahova 400 cm feletti vízállásnál tudunk beevezni. Tovább haladva egy kis szigetet érünk el, ahol ki is lehet szállni, enni, fürdőzni lehet.

5 óra
16 km
Közepes
4 személyes kenu, 6 személyes kenu

Ha innen tovább megyünk, akkor egy kereszt kőgáthoz érünk, amin megfelelő vízállásnál át lehet evezni. Ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. Óvatosan evezzünk ezen a szakaszon, mert nagyon mély itt a víz. Cserébe csodálatos növény és állatvilág tárul elénk.

Ha itt tovább megyünk akkor a Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk, ha a vízállás is engedi. Vagy a kőgát előtt visszafordulhatunk és a Vén-Dunán keresztül jutunk vissza a Duna főágába. A Türr István kilátónál fordulunk be a Sugovicába, majd 2,5 km után érjük el a kiinduló pontunkat. Közben gyönyörködhetünk a csodálatos Bajában, a kikötőben, a Szentháromság térben a vízről.

Térkép

Galéria