VADREGÉNYES - TAVIRÓZSÁS TÚRA A FERENCZ -TÁPCSATORNÁN

VADREGÉNYES - TAVIRÓZSÁS TÚRA A FERENCZ -TÁPCSATORNÁN

SZÉP Kártya

Bajáról indulva Bátmonostoron, Nagybaracskán keresztül Dávod-Püspökpusztáig evezünk vadregényes, majd tavirózsás vízen. A bajai Deák Ferenc zsilip rekonstrukciója megtörtént, de kiinduló pontunk a zsilip után a Ferenc-tápcsatorna. Vízre szállni a kicsit köves, de lapos partról tudunk. Innen indulunk a vadregényes úton. Találkozás 10 óra körül a megbeszélt helyen, a vízitúra kiinduló állomásánál. A korábban egyeztetett kajak-, kenu- és sportfelszereléseket, mentőmellényeket hordókat a helyszínen adjuk oda. Részletes kajak-kenu oktatás elméletben és gyakorlatban. Vízitúra szakképzett túravezetővel (kb. 2,5-3 óra, kérésre rövidíthető). Bajáról indulva első állomás, mint helyi túra kiindulópont lehetne a Nagybaracskán az 5107. számú út és a Ferenc-csatorna keresztezésében lévő közúti híd. Ennek közelében van a Bárkacsárda és a Ponty-Poronty Vendégház. Nagybaracskán jelentős települési turizmusfejlesztés történt a Füzes Ó-Dunát érintően. A település határában számos halastó helyezkedik el, melyeket szintén érdemes felkeresni.

6 óra
23 km
Közepes
4 személyes kenu, 6 személyes kenu

A túránk a vadregényes, gyönyörű csatornán halad végig. 2 ponton – Bátmonostoron és Nagybaracskán uszadékfogó pontonok vannak a vízre helyezve. Ezek előtt kell a hajókat kivenni a vízből és átemelni. Túránk Nagybaracskán a strandon ér végett.

Itt szép idő esetén fürdeni is lehet. Érdemes körültekintően és csendesen evezni, mert a táj csodálatos növény és állatvilágával elvarázsol.

A túra útvonalán Dávod település határában található a Dávodi Gyógy- és Strandfürdő és a Dávodi Földvári tó Természetvédelmi terület. Ezek megközelítése a Ferenc-csatornát keresztező 51147 számú, a településről a fürdőhöz vezető úton lévő híd szelvénye. Túránk itt ér végett. A hajók visszaszállítása innen történik.

Visszautazás Bajára. A térség a Duna-Dráva Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, illetve annak területén található.

Hajó szállítás: 25.000.-Ft / csoport

Ebéd: egyénileg (vagy Bárka csárda Nagybaracska)

Visszaút Bajára: egyénileg (helyközi járattal, vagy igény esetén külön busszal- a visszautazás nincs az árban)

Térkép

Galéria